REFERENTIES

Rob Grem – Podium Oudewater
De kwaliteit spat van je website af. Jij hebt het ontwerpen in je genen zitten, maar we weten ook dat opdrachten nooit één-richting verkeer is. Je hebt elkaar nodig om iets moois te creëren. Dat is zeker met de producten voor Oudewater gelukt. Maar het geldt ongetwijfeld ook voor de andere ontwerpen die je hebt gemaakt.
Een hartelijke en lieve groet van Rob

Loes Vork – Vork Communicatie 
De vormgeving! Ik ken heel wat vormgevers, leuke mensen die goed zijn in hun werk. Allemaal op hun eigen, unieke manier. Maar omdat mijn boekselboek zo persoonlijk is, en de vormgeving van het boek zo belangrijk is voor het effect ervan, vond ik de keuze niet gemakkelijk. Ik raadpleegde het lijstje in mijn hoofd steeds opnieuw maar bleef het vage gevoel houden dat er nóg iemand was, die geschikt zou kunnen zijn. Maar wie? Tot ze een jaar geleden tijdens een beurs aan mijn tafel verscheen. Natuurlijk, Emmy!

De persoonlijke klik met vormgeefster Emmy van Harskamp van Dotter Design uit Haastrecht was er meteen, ook al bij onze eerste kennismaking tijdens een sketchcrawl. Maar haar werk kende ik nog nauwelijks. We spraken elkaar nu uitgebreid, en na afloop gaf ik haar teksten en foto’s mee om de eerste werktekeningen te maken. Materiaal dat ik dus niet alvast had durven mailen. Zo spannend!

Twee weken later opende ze haar presentatiemap en ik was er helemaal stil van. Op de openingspagina plaatste ze een knipseltje dat naar mijn idee onooglijk was. ‘Dit maak ik wel over’, had ik gezegd! Maar zij voerde het uit in een kleur en een eenvoud die mij ontroerden.

Emmy begrijpt wat ik bedoel. Haar ontwerp straalt rust uit en verzorgdheid. En dat terwijl de inhoud zo divers, veelkleurig en veelvormig is. Ze durft te spelen met de elementen en haar eigen kunstzinnige inslag spreekt ook mee.

Toen ik die opmaakproef zag, kreeg ik voor het eerst echt het gevoel dat mijn boek wel eens mooi kon worden. Ik zag het vóór me. Dat was een belangrijk moment in het schrijfproces.

Inmiddels zijn we dik een half jaar verder. Vandaag kreeg ik de digitale proef ter correctie. Het ontwerp staat nog steeds als een huis. Dit weekend gaan mijn meelezers het grondig doornemen. De vuurproef…

Kees Polderman en Hans de Ruiter – Vereeniging van Oud-Kweekelingen van de Kweekschool voor de Zeevaart
Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Vereeniging van Oud-Kweekelingen van de Kweekschool voor de Zeevaart te Amsterdam (VOK) heeft Emmy van Harskamp ontwerp en productie van een jubileumboek (208 pagina’s) verzorgd. Dank zij haar samenwerkingsgerichtheid, professionaliteit en creativiteit is het een buitengewoon fraai boek geworden, dat grote waardering van de ruim 900 leden van de vereniging heeft opgeleverd. Niet alleen heeft Emmy tekst en beeld heel mooi vormgegeven, zij is er ook in geslaagd het juiste ‘gevoel’ in het boek te leggen. Hulde!
www.vok.nl

Inge Zeegers, Satori – Praktijk voor Massage en Zheneng Qigong
De samenwerking is prima, er is altijd goed overleg over wat je wensen zijn. Alles gaat in samenspraak en er wordt snel en adequaat gereageerd. Creatieve ideeën zijn er genoeg bij Dotter Design maar het belangrijkste van alles: Altijd als ik het uiteindelijke definitieve ontwerp zie word ik helemaal blij. Dan heb ik nog meer zin om met het ontwerp en mijn eigen werk aan de slag te gaan.
www.qigong-shiatsu.nl

Karel Platje, hoofdredacteur Oekraïne Magazine
Dotter Design is een professioneel werkend ontwerpbureau waarmee het fijn werken is. Creatief, maar Emmy van Harskamp kan ook heel goed uit de voeten met een reeds bestaand format. Belangrijk: afspraken worden stipt nagekomen. Kortom, het is fijn werken met Dotter Design.